Vann

Vann. Vi er heldige i Norge. Vi har stort sett nok vann. Rent vann. Rennende vann både her og der. Skrur på springen, og det fosser ut - deilig, kaldt, rent vann. Men - det er ikke sånn overalt. Og i sommer fikk vi kjenne litt på hvordan det er med tørke - i motsetning til dem som bor på Vestlandet, da...

Vann er en viktig ressurs. Vi er heldige og har fått tak i noen fine dunker, til en ok pris. Disse vil vi forhåpentligvis få satt opp under takrenner neste år. Tanken er at disse skal være et vannreservoar for vanning av matplanter. Det var gøy å se at på tross av lite vann og mye nyplanting i sommer, så klarte skoghagen seg bra. Fint med leirjord, og hull med kompost der plantene står. Men - det er greit å ha litt vann i reserve, Dessuten skal det være fint med regnvann for plantene. Og kanskje spesielt for meg som har borevann.

Neste år håper jeg også å få gravd opp en liten dam og noen grøfter, som kan lede og lagre vannet i skoghagen. Dessuten vil jo plantene etter hvert bli større og få lengre røtter, som kan finne vann lenger ned i bakken. Jeg er takknemlig for å få bo i et land der vi har så rike ressurser. Glad for at jeg har lært å bruke naturen som mat. Gleder meg til å lære mer, og få lære bort til andre. Vi har enorme ressurser, hvis vi bare lærer å bruke dem. Som Yngvar har sagt i sommer: fra å kun plukke bær og sopp i naturen, går han nå og lurer på hva som IKKE kan spises i naturen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar