Julaften sammen?

For meg handler julefeiring om FELLESSKAP, KJÆRLIGHET, TILHØRIGHET, SAMHOLD, OMSORG, GODHET og god mat.

 Derfor har jeg i mange år hatt ønske om å dele julaften med flere enn min familie. Vi har noen år hatt med en kamerat av sønnen. Det har vært kjempehyggelig. Jeg har noen år jobba på institusjon. Det har også vært veldig hyggelig. Det starta vel antakelig da jeg ble skilt. Annenhvert år har jeg ikke barna mine på julaften. Og sånn er det jo for mange. Andre har kanskje ikke så mange å feire med. Kanskje det er langt til resten av familien. Man er kanskje aleine med barna. Har dårlig råd. Liten plass. Eller andre ting. Kanskje noen i familien er på jobb, så resten er aleine. Man kan også føle seg aleine/ensom, selv om man er flere. Jeg er vokst opp med å være hele storfamilien på julaften, så en julaften aleine med barna ville føles rart.

Etter hvert har jeg vendt meg til å feire julaften med storfamilien en annen dag i jula, når jeg ikke har barna på julaften. Nå er barna blitt voksne, og noen har svigerfamilier i tillegg. Det blir mange å skulle fordele seg på. 

I fjor fikk jeg lov til å feire hjemme på gården med andre som ville feire med andre. Vi var 8 stykker. Det ble veldig hyggelig. Og vi fikk til og med tilskudd av mat fra en restaurant i Skien. Det ble en veldig fin kveld, og jeg har lyst til å gjøre det igjen.

Har snakka med barna mine. De er enige i at dette er en fin ting. De kan prioritere familie/svigerfamilier. Uavhengig av mammaen, og så feirer vi en annen dag. De kan også velge å være med på "min" fellesfeiring med andre.

Etter litt tilbakemeldinger i år, ser jeg at flere syns det kan være fint med et alternativ. Jeg tenker derfor at det kan være fint å leie et koselig, lite lokale i bygda her. Fredheim i Hvarnes. Der kan alle vi som ønsker en alternativ julefeiring møtes. 

Med fokus på fellesskap, glede, deling og god mat. Fremfor gaver, pynt og penger.... Eller noe sånt. 

Jeg er selv glad i musikk, og liker allsang. Men andre vil kanskje ha en liten sketsj, lese et dikt, ha en lek, en quiz eller annet. Spille brettspill eller annet. Prate,håndarbeid, spise.

Tenker at vi kanskje ikke fokuserer på tradisjonell mat, men - at alle kan ta med seg litt til en felles buffet. Kanskje vi kan spørre om tilskudd fra butikker El.l.

Har du lyst til å være med? Vi arrangerer sammen. Alle hjelper til med det de får til. Alle er en del av fellesskapet. Har du lite med penger eller er dårlig til beins. Ja, så har du helt sikker noe å bidra med allikevel. Vi har alle noe vi kan gi. Og vi kan alle få.

Jeg håper jeg får dele julaften med både  nye og gamle venner. Og kanskje litt familie, også.

Vil du være med?

Ta kontakt på telefon 99004606. 

Velkommen 🎊

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar